An interview with Nirmal Parashar | Booksclinic Interview | Online Interview

An interview with Nirmal Parashar

Book Name - "Unzipped lies"
Hobbies and Interests – writing what i can’t speak, exploring, travelling
Amazon Link - Buy Now
Biographical Info: Nirmal Parashar is a student, and a poet. He wanted to write a novel, but then he had to kneel down to obstacles. It took him three years to pen down everything he collected in his heart, and then completed this book.
Favourite Quote - never feel guilty for starting again.

Q1. Hello Sir, thank you for agreeing to this interview. Tell us a little about yourself and your background?

Ans : I am honoured to be interviewed for the first time, i reside in a small town Konch in district Jalaun, Uttar Pradesh. I have done B.sc from Bundelkhand University Jhansi. the childhood gives every kid good memories, but i wasn’t that lucky. In my childhood people around me always insulted me for what i was, a boy with a swollen upper lip. As i grew up, i came to know about poverty, and frippery which i hated the most, even i do now. Every scar had a story, so i decided to write it, Because someone told me that words are powerful, with words, you can make your scar shine like a star. It was undoubtedly true.

Q2. Your every readers and me also wanted to know, Do you write every single day?

Ans: To be honest, i have a bad habit of procrastinating, that’s why i don’t write daily. I write when thoughts in my mind, and words in my heart start embracing each other, and then i pour them on the pages. Sometimes, when things disturb me making me feel perplexed, i write . for only writing soothes my quivering heart.

Q3. How did you begin writing? Did you intend to become an author, or do you have a specific reason or reasons for writing each book?

Ans: Words blossomed in my mind when i felt love in my bones, i didn’t intend to be an author, all i wanted to do, was write everything i had in a rucksack of my mind. There is only one reason, being an introvert in nature, sometimes, i couldn’t describe with the help of my tongue, so i do it with my fingers silently sitting On the roof under the stars and the crescent moon. When the stars shimmer, they help me write the poems. And dalliance between the moon and clouds make me Smile and i keep writing until slumber takes me in her lap. Yes I have a specific reason, i think we readers seek answers of the questions we hardly get outside, so we Simply search them in the books. And i hope what i have written in my book, will help people know more about love , and unzip the lies hidden in the sugarcoated tongues of people.

Q4. What period of your life do you find you write about most often? (child, teenager, young adult)

Ans: Teenager

Q5. What was an early experience where you learned that language had power?

Ans: .....

Q6. Tell us how much you connected with your upcoming book?

Ans: This book is just not a book for me, in fact it is my life: my childhood, teen age printed on the pages. I am as connected with my book as a mother with her first kid. I have toiled for three years just to take it in my hands. My hands longed to touch it. Now time has come to embrace my book.

Q7. Tell us about your upcoming books Unzipped lies?

Ans: Unzipped Lies is a collection of poetry about love, smiles, moans, lies, pain, infidelity, sobs, regrets, lessons and healing. It’s a story of a girl Tamanna, who was in love with a guy who was fond of tasting new naive roses. This book depicts the battle between love & lust. There are four parts in this book, Falling , Loving , Healing & Rising. It teaches that people can push you down, but they can’t stop you from standing again. And the wounds gifted by wrong people can be healed if you really want. On each page she will unveil the scars on her skin in order to tell you about her faceoff with lust and infidelity clothed in sugarcoated lies. It’s her story in my words.

Q8. Which actor/actress would you like to see playing the lead character from your most recent book?

Ans: ......

Q9. If you could tell your younger writing self anything, what would it be?

Ans: Write for yourself first , about yourself, let every experience be it bitter or sweet flow in your veins, then Pen it down on a paper. When we write for ourselves, we feel freedom in writing. That;s why i would tell this to everyone.

Q10. What was your hardest scene to write?

Ans: Part 1 Falling, it is filled with pain, when i was writing it, i might probably have sobbed for 20 times. All bitter memories hovered around me. But still neither tears nor sobs couldn’t stop me from completing it.

Q11. What’s the best way to market your books?

Ans: ......

Q12. Any last thoughts for our readers?

Ans: follow your heart. If you don’t want to feel helpless like a lamb lost in the forest of thoughts Just dare to be a wolf howling on the pages with words. Do what you love, and then write your experiences. Thank you!


Thank you very much for taking the time out of your busy schedule to take part in this interview.
About Us

We are here to answer any questions you may have our company experiense. reach out to us and well respond as soon we can. fill out the queries form. Our representative will contact you shortly for initial consultation to determine your specific needs for your book. Now forget about the fussy laws and printing-publishing issues-for we are here, working day and night to make your dream come true. Publish your book, build a reader base.

Reach Us